Er Dragørs økonomi genoprettet?
Dragørs økonomi har gennem en årrække været under et meget hårdt pres, ikke mindst grundet tidligere politiske fejldisponeringer, overforbrug, alvorlige budgetfejl, dårlig rådgivning, valget af selvgaranti i stedet for statsgaranti, konsekvenser af strukturreformen, tab af refusion af sygedagpenge og ekstraregninger fra Tårnby og fra busselskabet Movia.
I Dragør Nyt 15. Januar i indlægget ”Morsom læsning i Dragør Nyt” causerede Hanne Stockbridge (V) over de seneste indlæg om Dragørs økonomi fra henholdsvis Amagerlisten, Radikale Venstre, og Liste T.
Vi hæfter os ved at Hanne Stockbridge skriver om ”en vellykket genopretning der er sket” og at ”Dragørs økonomi er blevet genoprettet de sidste tre år gennem hårde beslutninger taget af en kreds af partier som har turdet tage et ansvar”.
Faktisk har genopretningsprocessen stået på igennem 3 valgperioder. Og den startede for fuldt tryk allerede i Asger Larsens borgmesterperiode.
Men har vi nået målet endnu, og hvad kan der gå galt?
Konservative er ikke af den opfattelse at der er sket nogen ”vellykket genopretning”.
Ja – kassekreditreglen overholdes, den gennemsnitlige kassebeholdning har en svag stigning grundet store besparelser – men det løber kun lige rundt og der er ikke plads til uforudsete udgifter eller plads til den store udvikling. Så vores økonomi er stadig sårbar og vi har stadig en stor langsigtet gæld. Vi er stadig nødt til sætte tæring efter næring.
Derfor er det også bekymrende at Venstre vil være med til at starte en skolereform som man vil mellemfinanciere for lånte penge, i forventning om at salg af Skolen ved Vierdiget kan dække lånet.
Er man så med eller ikke?
Nu kunne det med ”en kreds af partier…” tolkes som om Hanne Stockbridge mener at det kun er budgetforligskredsen V-A-F-O som vil være med til at genoprette Dragørs økonomi. Men lad os for god ordens skyld minde om at Konservative løbende, herunder ved budgetbehandlingen, stemmer med på diverse forslag i ca. 95% af budgettet. I de resterende 5% af budgettet har vi haft en anden holdning og har derfor fremsat andre forslag, men er så blevet stemt ned af forligskredsen. Tag nu skolesagen som et eksempel. Et andet eksempel er renoveringen af Kongevejen, hvor Konservative ønskede at lægge penge til side så renoveringen gennemføres i én sammenhængende fase, men forligskredsen stemte imod dette fordi de kun ville gennemføre renoveringen i to faser. Den ene fase nu, men hvornår kommer så resten spørger vi…
Med venlig hilsen
Uffe Jacobsen, Kenneth Gøtterup, Asger Larsen
Den Konservative byrådsgruppe