Tak for tilliden!

Ugen før valget udtalte jeg til den lokale presse, at vi konservative er parate til at påtage os ansvaret for ledelsen af Dragør kommune i samarbejde med en række af de andre partier i den nye kommunalbestyrelse. Nu har Dragørs borgere talt og en ny og meget spændende kommunalbestyrelse er sammensat. Både Venstre, Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti gik et mandat frem og samtidig kan vi byde velkommen til Dragør Listen, der kom ind med et enkelt mandat. Alle de fire partier har ønsket at være en del af et flertal og alle fire partier har peget på undertegnede som Dragørs nye borgmester. Det er jeg utroligt glad for, og jeg imødeser med forventning et konstruktivt samarbejde med kommunalbestyrelsens øvrige medlemmer.

Jeg ser det som min væsentligste opgave som borgmester at virke for et bredt samarbejde både mellem kommunalbestyrelsens medlemmer og mellem borgere og politikere. Som borgmester vil jeg arbejde for, at alle borgeres interesser bliver imødekommet i videst mulige omfang. Op til kommunalvalget har jeg ikke lagt skjul på, at jeg ser med alvorlige øjne på kommunens økonomi, og derfor vil jeg de kommende år lægge vægt på, at kommunens økonomiske situation forbedres. Det kan blive en hård tid, og ikke alt hvad vi gerne vil, kan nødvendigvis gennemføres med det samme. Men de fire partier i det nye flertal er enige om, at balance i kommunens økonomi skal genetableres og gælden skal reduceres.

På en lang række områder har det nye flertal allerede besluttet at tage fat. Det væsentligste bliver at sikre, at de vigtigste kerneydelser kommer til at fungere. Behovet på ældreområdet skal analyseres og om nødvendigt forbedres, og de aktuelle problemer på daginstitutionsområdet skal løses ved etablering af midlertidige løsninger samtidig med at, permanente løsninger vurderes. Der skal føres en aktiv boligpolitik, forholdene for fritidslivet omkring Hollænderhallen skal forbedres og vi skal øge indsatsen for at fremme erhvervsliv og turisme i Dragør. Det er de fire partier enige om, og det vil vi begynde at arbejde for straks i det nye år.

Nye tider kræver nye tanker

Med sammensætningen af den nye kommunalbestyrelse bliver vi samtidig vidne til en helt ny situation de kommende år. Ingen partier eller lister vil have absolut flertal og det betyder, at en meget stor del af de politiske drøftelser vil flytte fra de lukkede gruppelokaler til byrådssalen. Nye tider kræver nye tanker og i politisk sammenhæng skal det være muligt at tænke højt en gang imellem. Ingen partier kan træffe beslutninger alene, alle må trække i arbejdstøjet og samarbejde. Jeg er sikker på at alle vil bidrage til dette, og også Liste T vil blive indbudt til det samarbejde, som jeg er sikker på de ønsker.

Den nye situation betyder også, at borgerne i Dragør får større indsigt i de beslutninger, der træffes. Det er min klare ambition, at borgerne bliver hørt og får mulighed for dialog og komme med kommentarer til den politik, der skal føres og vil blive ført. Jeg kan ikke som kommende borgmester love, at jeg kan gøre alle tilfredse med alt, der besluttes, og jeg kan ikke love, at det ikke bliver nødvendigt med upopulære beslutninger, men jeg kan love, at alle borgere får lejlighed til at deltage i debatten og blive hørt. Det håber jeg, at mange vil benytte sig af.

Jeg vil gerne takke for den tillid, som de mange borgere, der har stemt på undertegnede og på Det Konservative Folkeparti, har vist mig, ligesom jeg gerne vil takke de kommunalbestyrelsesmedlemmer, der har peget på mig som kommende borgmester. Jeg vil de næste fire år arbejde hårdt for at vise mig værdig til den tillid ved at virke som hele Dragørs borgmester.

Med venlig hilsen
Asger Larsen