Der er kun én konservativ vælgerforening i Dragør

På trods af forskellige størrelser på et ”C” i kommunalbestyrelsen og nu på hjemmesider, er der kun én vælgerforening i Dragør og St.Magleby. Vælgerforeningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Sådan er den demokratiske opbygning af alle foreninger i Danmark. Ved en ekstraordinær generalforsamling i september valgte de mange fremmødte medlemmer en ny bestyrelse. Artikler i lokalpressen har beskrevet dette forløb, og jeg skal ikke tilføre yderligere referater herom.

Bestyrelsen tilsluttede sig, på sit første konstituerende møde, en intern arbejdsplan frem til generalforsamlingen den 27. januar 2009.

Under titlen ”110-hektiske dage” har vi arbejdet med tilretning af vores hjemmeside, hvervet nye medlemmer og inviteret medlemmerne til storkredsens arrangement med Lene Espersen.

Vi har nedsat det lovede kandidatudvalg. Udvalget består af 2 fra den politiske gruppe, 2 fra vælgerforeningens bestyrelse og 2 fra medlemmerne. Udvalget er i fuld gang, og de første af flere samtaler er afholdt. Spidskandidaterne vil blive præsenteret ved den ordinære generalforsamling i Den konservative Vælgerforening. En samlet bestyrelse har vedtaget denne køreplan. Resten er herefter op til generalforsamlingen, – medlemmerne, der demokratisk bestemmer det videre forløb.

Det er med stor undren jeg erfarer, at der er etableret en alternativ hjemmeside i den konservative kreds. Lad mig understrege, at det efter min mening naturligvis står enhver frit for at lave en hjemmeside og udstille sine politiske holdninger her. Det er dog vigtigt for mig at nævne, at sitet ikke er en officiel, konservativ hjemmeside, og at meningerne fra dette site ikke er, og aldrig bliver et udtryk for Den konservative Vælgerforenings meninger. Det virker mere på mig, som om d ́herrer Poul Gjerka og Jan Christiansen er på vej ud i en ny politisk liste med endnu ukendt bogstav. Jeg har som formand for vælgerforening offentligt udtalt, at samarbejde er vigtigt for mig. Det er det stadig, men jeg må dog tage afstand fra, at medlemmer af de konservative i den grad ønsker at køre solo. Det betyder ikke at vi i Den konservative Vælgerforening skal have samme mening. Det ville være utopisk og svare til forholdende i en bananrepublik. Der skal være højt til loftet, men vi vil ikke acceptere trampen under gulvbrædderne.

Bent Kofod

Formand for Den konservative Vælgerforening

Dragør & St. Magleby